אתר סוכרת
מוקדש לילדים הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
גם אם אינך ילד, תמצא כאן מידע רב שיכול לעזור לך.
 מה חדש   טיפים   שאלות נפוצות
על סוכרת 
 ספרונים   סוכרת בוידאו    מדריך סוכרת   מוצרי סוכרת 
 קישורים   מילון   תזונה   דפי שניידר   מאמרים   פורום סוכרת   סוכרת אחרת 
פורום סוכרת של מתוקים
המקום לשיתוף ידע ונסיון בפורום הסוכרת של מתוקים.
שאלות על סוכרת, דעות, חוויות או תלונות.
כל מה שיש לך ללמוד או ללמד על סוכרת
 
 עזרהעזרה    חיפושחיפוש     רשימת חבריםרשימת חברים    קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   <b>הרשמה</b> (כדאי)הרשמה (כדאי) 
 כרטיס אישיכרטיס אישי    התחבר כדי לבדוק מסרים אישייםהתחבר כדי לבדוק מסרים אישיים    התחברהתחבר 
שאלות נפוצות
על סוכרת
שאל את
המומחה
ילדים
ונוער
סוכרת נעורים
(סוג 1)
סוכרת מבוגרים
(סוג 2)
סוכרת
הריון
תזונה
ודיאטה
מתכונים סוכרת
אחרת
ערכים גליקמיים לא מובנים:

 
   עמוד ראשי -> פורום סוכרת - תזונה ודיאטה
עבור:  
חזור ההודעה נעולה. אינך יכול לכתוב תגובות או לערוך את ההודעה, אם אתה כתבת אותה הפורום נעול. אינך יכול להוסיף הודעות, לכתוב תגובות ולערוך הודעות של עצמך <-לנושא הקודם חזרה לפורום הנוכחי לנושא הבא-> להודעות אחרונות/פופולרית
מחבר הודעה
מרדכי






הודעהנשלח: 10/01/2013 ב- 07:09:26    כותרת הודעה: ערכים גליקמיים לא מובנים: תגובה עם ציטוט

באתר מופיעות שתי טבלאות שבהן ערכים גליקמיים של מזונות שונים (באנגלית).
לפי אחד מהם לדובדבנים ערך גליקמי 22 לפיטנגה 7.5 ולצבר 6.7 שהם ערכים נמוךכים מאד. האם הדבר נכון או שמא נפלה טעות?
בנוסף ערכים גליקמיים של פירות מיובשים באותה טבלה נמוכים יותר מהפרי הטרי - משמש למשל.
כיצד יתכן הדבר שהרי התוצר היבש מכיל יותר פרי מאשר הפרי עצמו ומכאן שהוא גם מכיל יותר סוכרים?
חזור למעלה
עידית

מנהל


הצטרף בתאריך: 18/05/2005 ב- 16:57:03
הודעות: 1606

הודעהנשלח: 10/01/2013 ב- 19:20:41    כותרת הודעה: תגובה עם ציטוט

שלום לך
בנוגע לפירות יבשים, האינדקס הגליקמי עצמו אינו מושפע מכמות הפחמימות במזון. המדידה נעשית כך שמנת המזון הנבדק מכילה תמיד 50 גרם פחמימות. כלומר כמויות המזון אינם זהות אך כמות הפחמימות שבהם תמיד תהייה זהה.
איני מכירה את הטבלא, אבל לדובדבן אכן יש ערך גליקמי של 25. יתכן שהערכים של 7.5 ו-6.7 הם עומס גליקמי ולא אינדקס גליקמי. עומס גליקמי הוא מדד שבנוסף לאינדקס הגליקמי לוקח בחשבון את כמות הפחמימות שבמנת הגשה של המזון.
בברכה
עידית
_________________
עידית כהן - דיאטנית
חזור למעלה
צפה בכרטיס האישי של המשתמש שלח מסר אישי
חזור ההודעה נעולה. אינך יכול לכתוב תגובות או לערוך את ההודעה, אם אתה כתבת אותה הפורום נעול. אינך יכול להוסיף הודעות, לכתוב תגובות ולערוך הודעות של עצמך <-לנושא הקודם חזרה לפורום הנוכחי לנושא הבא-> להודעות אחרונות/פופולרית
   עמוד ראשי -> פורום סוכרת - תזונה ודיאטה
הצג הודעות קודמות:   
כל הזמנים הם שעון ישראל (GMT + שעתיים)
עמוד 1 מתוך 1

 
אתה יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה


הודעה על סיום פעילות האתר 3.2.2013 

קישורים לא ממומנים

האם ויטמין פשוט המחולק בחינם יכול למנוע סוכרת, קרא עוד ...

האם הסיבוכים חומקים לנו מתחת לרדאר?

"אנשים מתוקים לחיים ארוכים" אם בריאותך חשובה לך כדאי שספר זה ישכון בביתך



מתוקים - סוכרת
בשבילכם מ-1999
| טיפים | חברים | תזונה | פורום סוכרת | מדריך | ספרונים | חיפוש | מאמרים | וידאו |
| המדור של פרומקין | כאן ד"ר קנטר | שניידר - דפי מידע | קישורים | כלים | מה חדש? | מוצרים |

| תנאי שימוש | אודות |  |



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Powered by phpBBHeb © 2002 phpBBHeb